1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga Röster Än)
Loading...

Marabouparken och Rädda Barnens Designjulmarknad.

Marabouparken och Rädda Barnens Designjulmarknad
8-9 december, kl. 10-17

Marabouparken Konsthall
Löfströmsvägen 8, Sundbyberg
Inräde: 50 kr

I år startar julfirandet med Marabouparken och  Rädda Barnens stora Designjulmarknad den andra advent. Här finns något för alla åldrar. Upptäck ny svensk design, ät en god lunch, och lyssna på musik samtidigt som du gör en god handling för barn. Allt under samma tak i konsthallens vackra lokaler.  Konsthallens populära Monsterklubb har julspecial för barnen med olika aktiviteter inomhus och ute i skulpturparken.

Succén fortsätter. Andra advent har Marabouparken konsthall och Rädda Barnen bjudit in designers och formgivare i samarbete med Designgalleriet och Nordic Design Collective att för andra året i rad att delta i en julbasar som främjar barns rättigheter. Utöver utställarnas egna kreationer finns det även möjlighet att köpa produkter från Rädda Barnens designshop Design för Barns Rättigheter.

–       Förra årets succé med designjulmarknaden fortsätter i år. Vi är jätteglada över samarbetet med Marabouparken konsthall och ska vi lyfta ut shopen är det här verkligen rätt tillfälle. Att få vistas i en så fantastiskt fin miljö som Marabouparken konsthall samtidigt som vi sätter fokus på konst och design kan inte bli bättre, säger Victoria Nordansjö, Pr-ansvarig Rädda Barnen.

Marabouparken konsthall öppnade 2010 belägen i Marabous f d kakaolaboratorium. Parken är en visionärt anlagd rekreationsanläggning för anställda vid Maraboufabriken som växte fram vid Bällstaån i Sundbyberg under 1940 och 50-talen. Marabouparken som plats förenar två parallella världar – parkens och konstens.

–       Vi tycker det är väldigt roligt att få använda vår konsthall till en julmarknad med så många spännande designers, och att dessutom få göra en insats för barns rättigheter säger Bettina Pehrsson Konsthallschef på Marabouparken.

Det kommer att bjudas på underhållning av olika slag bl.a. livemusik i form av uppträdande av bandet Den Flygande Bokrullen som spelar klezmer- och östeuropeisk folkmusik och som var väldigt uppskattad redan förra året. På söndagen kommer även Idde & Sulo att uppträda. En barnkör finns på plats under söndagen.

Restaurang Parkliv håller öppet och erbjuder lunch och fika.

Marabouparken är en institution som arbetar med den samtida konsten.
Det gör vi genom ett rikt och omväxlande program bestående av utställningar, seminarier, samtal, visningar och publikationer som ställer konsten i relation till andra sammanhang. Med samtidskonsten som utgångspunkt vill vi också synliggöra det offentliga rum vi verkar i, där Marabouparken som historiskt monument utgör ett naturligt avstamp.

Om du är rättighetsinnehavare och har invändningar kontakta gärna oss via vår kontaktform.

Källa:

Random Posts

LOAD MORE