1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga Röster Än)
Loading...

Bo nära den dubbelt prisbelönta Marabouparken.

 

Marabouparken i Sundbyberg har fått pris två gånger. Först för Sveriges vackraste park och sedan för Europas näst vackraste park. Parken är öppen för allmänheten mellan 1:a maj till 31:a oktober, klockan 09.00–20.00. Just nu pågår vårabetet i parken.
– På våren röjer vi upp det som finns kvar efter vintern. Vi blåser bort löven och vattnar gräsmattan, det beror på hur torrt det är, berättar Bengt Eklöf, som är ansvarig för arbetet i parken.

Förberedelserna började redan i höstas.
– På hösten rensar vi bort sommarblommorna och sätter nya tulpanlökar. Vi vattnar barrväxterna och förrådsgödslar, så att de ska ha något att starta på till våren, berättar Bengt.

Löven krattas upp och forslas vidare till en tipp på annan ort. De har ingen plats för att kompostera själva, i parken. En del löv kör de över med gräsklipparen, de tuggas sönder och blir till gödning för gräsmattan. Det tar maskarna hand om.

Träd och buskar ska beskärs. Grenar som är torra, växer snett, tokigt eller är i vägen, tas bort. Gångar ska hållas öppna. Skyltar och belysningsstolpar ska hållas fria.
– En del buskar och träd råkar ut för de objudna gästerna; hararna och kaninerna, som gärna tuggar upp det som är ungt, säger Bengt.

Gräsmattan slits när det är mycket folk på som använder den.
– Men de är hyfsat snälla mot den, tycker Bengt.

Värst är det när de spelar fotboll och bollen åker in i rabatterna och förstör, eller när de grillar på gräsmattan.
– Engångsgrillarna ger fula svarta märken efter sig. Det ser inte så fint ut på sommaren, säger Bengt sorgset.

 

 

http://www.flickr.com/photos/veidekke_se/3478799115/sizes/o/in/photostream/

 

Det är tillåtet att grilla i parken, men då ska engångsgrillen placeras på grusplanen.Nu är det dags att ta hand om parkbänkarna. Det som är trasigt ska lagas, sedan ska de rengöras, ojlas in och målas, innan de ställs ut. Vintervilan är snart över, första maj öppnas parken för besökare, som ska njuta av Sveriges vackraste park.Text och foto: Gitta Wilén, Veidekke Bostad.

Om du är rättighetsinnehavare och har invändningar kontakta gärna oss via vår kontaktform.

Källa:

 

Random Posts

LOAD MORE