1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga Röster Än)
Loading...

Så många vårdmiljoner får Sundbyberg

Nu presenterar landstinget hur många miljoner kronor som kommer tillfalla vårdcentralerna i länet. Sundbyberg kommer få en ökning på 2,8 procent.
2017 beräknades Sundbyberg få 81,8 miljoner kronor. För 2018 så skrivs prognosen till 84,2 miljoner kronor. Det är en ökning med 2,3 miljoner kronor och en procentuell ökning på 2,8 procent.

VÅRDCENTRALEN. Sundbyberg får en ökning på 2,8 procent. Foto: Roland Magnusson/Most Photos

VÅRDCENTRALEN. Sundbyberg får en ökning på 2,8 procent. Foto: Roland Magnusson/Most Photos

– Vår satsning på primärvården innebär mer resurser till mottagningar med fler patienter som t ex är äldre, lågutbildade eller har utländsk bakgrund. Störst resurstillskott blir det nästa år i kommuner som Södertälje och Nynäshamn och stadsdelar som Skärholmen och Rinkeby-Kista – men alla mottagningar i alla kommuner och stadsdelar får mer pengar, säger hälso- och sjukvårdslandstingsrådet Anna Starbrink (L).

Förutom dessa pengar presenterar samtidigt landstinget ytterligare satsningar. 125 miljoner kronor kommer gå till vårdcentraler i länet och 160 miljoner kronor för att öka tillgängligheten inom vårdcentralerna.

LANDTINSGRÅD. Anna Starbrink är ansvarig för hälso- och sjukvård. Foto: Frida Ronnholm

LANDTINSGRÅD. Anna Starbrink är ansvarig för hälso- och sjukvård. Foto: Frida Ronnholm

– Tryggheten hos husläkaren och distriktssköterskan på vårdcentralen är något alla stockholmare ska kunna känna. Vi vill bygga ut primärvården och satsar därför för andra året i rad extra på våra vårdcentraler runtom i Stockholms län. I fjol 140 miljoner och nu ytterligare 125 miljoner, säger Anna Starbrink.

Allra störst ökning av medlen får Södertälje med 4 procent. Beräkningen från 2017 på 231,5 miljoner kronor ökas till 240,8 miljoner kronor för 2018.

Minst ökning får Tyresö kommun på 1,8 procent. Deras tillskott var 2017 beräknat till 82 miljoner kronor och 2018 blir det 83,5 miljoner kronor.

Källa: https://www.stockholmdirekt.se/nyheter/sa-manga-vardmiljoner-far-sundbyberg/repdpnqlu!I7tOrUoNXnjR8n7j9ax@Mg/

Random Posts

LOAD MORE