Random Posts
LOAD MOREElproblem stoppar tunnelbanan
Tunnelbanestationen i Alvik är avstängd. Perrongens tak är strömförande. Sedan 15.28 är stationen Alvik på tunnelbanans gröna linje avstängd på brandkårens order. – Det är ett elproblem i taket på […]
Framtidens stadsutvecklare träffade Sundbybergs stad
Sundbybergs stad fortsätter att engagera och inspirera framtida samhällsbyggare. Vid arbetsmarknadsmässan Lava vid Kungliga Tekniska Högskolan, etablerade Stadsbyggnadsavdelningen och sektorn för samhällsbyggnad en mötesplats för studenter intresserade av samhällsbyggnad. De […]
Duvbo kyrka.
Historia 1893 grundades Sällskapet för främjande av kyrklig själavård, sedemera Kyrkfrämjandet. Initiativtagare var rotemannen Carl Alm, som själv bodde i villasamhället Duvbo, då tillhörande Spånga. Han bildade en krets av […]
Julbad för hemlösa och ensamma i simhallen
Julbadet anordnas för sjätte året i rad. För sjätte året i rad bjuder simhallen i Sundbyberg in till julbad för hemlösa och ensamma på julaftons förmiddag mellan 09:00-12:00. Under förmiddagen […]
Rissne hemtjänst har blivit ÄTUP-certifierade!
Rissne hemtjänst har nyligen blivit certifierade av ÄTUP, vilket markerar ett stort steg framåt för bättre näringslära och förebyggande av undernäring bland äldre. Genom ÄTUPs utbildningsprogram har personalen vid hemtjänsten utvecklat sina kunskaper för att förbättra matsituationen för de äldre.
Denna kompetenshöjning har lett till att både vårdtagare och personal nu kan njuta av en förbättrad matkvalitet och minska risken för undernäring. Den stärkta kunskapsbasen hyllades under en ceremoni där både personal och ledare från ÄTUP deltog för att fira framgången. Therese Johansson, enhetschef på Sundbybergs stads hemtjänst, uttryckte sin glädje över teamets framsteg och betonade vikten av att fortsätta arbeta för att förbättra omsorgen om de äldre.
Towe Bengtsson, ordförande i äldrenämnden, betonade också vikten av att alla äldre ska uppleva matglädje och välbefinnande, och därför har man satsat på att höja kompetensen inom nutrition bland personalen. Detta är en åtgärd som gagnar både de äldre och personalen, vilket skapar gladare seniorer och mer kunnig personal.