1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga Röster Än)
Loading...

Alby kyrka

Lilla Alby Kyrka är känd för sin vackra trädgård och är församlingens minsta kyrka. I Alby kyrka träffas Alby syförening och årligen äger den välbesökta Vårbasaren rum, med våffelservering och försäljning av konsthantverk.

Vägbeskrivning

Historia

Alby Kyrka byggdes under Lutherska missionsförsamlingens tid och hette då Immanuelskapellet. Liksom åtskilliga andra tidigare missionskyrkor saknar kyrkan i Alby torn, och har istället en gavel med takryttare. 1934 överlät kapellstiftelsen kapellet till Solna församling. Församlingsregleringen mellan Solna och Sundbyberg 1949 innebar att Alby Kyrka fördes över till Sundbybergs pastorat. Prästgården som tidigare låg på samma tomt revs 1984, och nu är kapellet det enda som finns kvar.

Interiör

Altaret är placerat i en båge på östväggen och pryds av ett guldskimrande glaskors av José Samson, som också designat glasmålningen “det himmelska Jerusalem” från 1957 i det halvcirkelformade fönstret ovanför altaret.

Biblisk trädgård

Alby Kyrka är även känd för sin vackra trädgård, där örter och växter ur den bibliska historien odlas. Kom gärna på besök en sommardag och låt dig inspireras av skönheten!

Finska kören

Församlingens finska kör övar i Alby kyrka på torsdagar klockan 14.00. Är du intresserad av att vara med i kören, eller få information om konserter, kontakta Jarmo Mäntysalo, 072-732 28 00

 

Om du är rättighetsinnehavare och har invändningar kontakta gärna oss via vår kontaktform.

Källa:

Random Posts

LOAD MORE